?1983 Yılında Ankara’da doğdu. Sekiz yaşında girdiği TRT Ankara Radyosu Çocuk Korosu’nda Musiki ile tanıştı. Radyonun değerli Üstadları Özgen Gürbüz ile nazariyat, Vedat Kaptan Yurdakul ile repertuvar, Cemile Uncu ile solfej, Feruzan Esmergül ile şan, Deniz Göktaş ile kanun çalıştı. Yüksek lisans eğitimi için girdiği Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda kompozisyon, armoni, kontrpuan, form bilgisi, analiz, orkestrasyon, enstrümantasyon , antik modlar ve caz armonisi konularında eğitim aldı. Henüz on sekiz yaşında, altı aylık icracılık deneyimine sahipken senfoni orkestralarıyla çalışıp, Turgay Erdener’in müziklerini tanıma şansı buldu.
Kanun icrasında diğer tekniklerin yanı sıra özellikle "On Parmak" için geliştirdiği kendine özgü bir teknikle, temelde Türk Musikisi enstrümanı olan sazının bütün imkanlarını değerlendirerek bakış açısını dünya müziklerine doğru genişletme gayretindedir. Bu bağlamda; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Orkestra@Modern, Devlet Opera ve Balesi gibi ülkemizin seçkin orkestraları ve şefleri ile birlikte solist olarak konserler vererek senfoni orkestralarının en genç solist kanunisi olma onuruna erişti.
Kendi ülkesinin yanı sıra A.B.D, Almanya, İtalya, Fransa, Kolombiya, Avustralya, Hollanda, Belçika, Singapur, Çin Halk Cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan, Özbekistan, Suriye, KKTC gibi çeşitli ülkelerde birçok festival ve konserlere katılıp, Geleneksel Türk Müziği, Türk Pop, New Age ve Caz müziğinin önemli sanatçılarına sahne çalışmaları ve albüm kayıtlarında eşlik etti.
Kendine özgü çalım tekniği ve enerjisiyle şimdiye kadar konser verdiği tüm ülkelerde gerek dinleyicilerin, gerek müzik otoritelerinin ilgi odağı haline gelen Sanatçı, yerli ve yabancı basında konserleri hakkında övgü dolu kritikler alıp, “İcracılığını Sınırların Ötesine Taşımış Türk Müziğinin Harika Çocuğu” başlığıyla adından söz ettirmeyi başarmıştır.
İngiltere Kraliçesi, Japonya Başkanı, Mısır Kralı, İspanya Kralı, Fransa Cumhurbaşkanı, Çek Cumhurbaşkanı, Norveç Kralı, Kamerun Cumhurbaşkanı, Benin Kralı gibi yurdumuzu ziyaret eden elliyi aşkın yabancı devlet adamı onuruna Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Başbakanlık Konutu’nda düzenlenen davetlerde Türk Musikisini tanıtıcı dinletiler sunmuş, Japonya Başkanı Junichiro Koizumi’nin özel isteği üzerine ülkemizde ve Uzak Doğu’da “Kanun ve Koto Sentezi” konulu resitaller vermiştir.
Caz müziğine ve doğaçlamaya olan tutkusu onu 2006 yılında Neyzen Süleyman Erguner ve Trompet Virtüözü Wadada Leo Smith’le bir araya getirmiştir. Kurdukları caz orkestrasıyla, 16. Uluslararası Akbank Caz Festivali kapanış konserini vermiş, New York’da “Tabligh” isimli albüm yayınlamıştır. 2010 yılında HÜDK Caz Bölümü açılış konserinde, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Amerikalı Caz virtüözleri eşliğinde Dough Richards’ın bestelediği “Ben Seni Sevdiğimi Jazz Variations” eserinin ilk seslendirilişini gerçekleştirmiş, 2012 yılında Virjinya’da Kanadan’dan davet edilen Grammy ödüllü Ensemble Appasionata Senfoni Orkestrasıyla CD ve DVD kaydını yapmıştır.
Geleneksel melodi zenginliğini teknik ve çok sesli tınılarla birleştirdiği saz eserleri, sahne sanatları müzikleri, dizi ve reklam müzikleri, bilgisayar oyunu müzikleri, kısa metraj film müzikleri bulunan Baran, 2011 yılında Udi Kamuran Umuzdaş ile birlikte kendi bestelerinin de yer aldığı “İki Kelime” isimli enstrümantal bir albüm yayınlamıştır. Kendi jenerasyonunun önemli müzisyenlerinin yer aldığı İki Kelime grubuyla özellikle akademik kurumlarda konserler veren sanatçı, Özbekistan’da düzenlenen ve Etnik Müziğin Eurovision’u olarak kabul edilen “Sharq Taronalari Uluslararası Müzik Festivali”nde ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen “Ud Kanun Günleri”nde ve Hasan Ferid Alnar anısına düzenlenen “1.Uluslararası Kanun Festivali ve Sempozyumu”nda Ülkemizin önemli virtüözleri arasında yerini alıp, danışma ve yürütme kurulu üyeliği yapmıştır.
Müzikal kariyerine ek olarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan sanatçı, tüm bu aktivite ve çalışmalarının yanında birçok amatör koronun şefliğini yürüterek bilgi ve birikimlerini Türk ve yabancı öğrencileriyle paylaşmaktadır. Halen Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve TRT bünyesinde, televizyon programları, radyo emisyonları ve periyodik konserler vererek asli görevine devam etmekte, uluslararası çok yönlü bir kariyer sürdürmektedir.
1976 yılında İstanbul’da doğdu. Keman eğitimine, büyükbabası Joachim Reusch ile başladı.
1989-94 yılları arasında Hannover Hochschule für Musik Profesörlerinden Prof. Atilla Aydıntan ile özel olarak çalıştı.
Keman eğitimini ve genel öğrenimini Almanya Hannover’ de sürdürürken Türkiye, Almanya, Yunanistan ve Fransa’da resitaller verdi. Aynı dönemde genç müzisyenler festivallerine katıldı.
1990 yılında Almanya Hannover' de ”Genç Müzisyenler” yarışmasında ikincilik ödülü aldı.
1994 yılında Almanya’da, Freiburg Üniversitesi’ne özel yetenek sınavı ile dört yıl erken kabul edildi ve profesyonel eğitimine Prof. Jörg Hoffman ile devam etti.
1996 yılında İsviçre’de, Winterthur Müzik Yüksek Okulu’nda Gyorgy Pauk’un sınıfına kabul edildi.
1998 yılından itibaren aynı okulda Heifetz’in son yıldız öğrencilerinden Prof. Rudolf Koelman ile çalıştı. Bu okuldan 2001 yılında Konzertreife Diplomasını (Konser Diploması) en iyi dereceyle aldı. Erkin Onay, Türkiye’de Bilkent Üniversitesi'nde Devlet Sanatçısı Prof. Suna Kan ile çalışarak 2005 yılında Doktoraya eşdeğer Sanatta Yeterlik derecesini kazandı.
Yurt içinde ve yurt dışında pek çok etkinliği bulunan Erkin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul, İzmir, Antalya, Çukurova, Bursa Devlet Senfoni Orkestraları, Eskişehir Senfoni Orkestrası, DESSO ve BASSO ile Gürer Aykal, Rengim Gökmen, İbrahim Yazıcı, Antonio Pirolli, Naci Özgüç, Vladimir Altschuler ve Emil Tabakov tarafından yönetilen konserlere solist olarak katıldı. Türkiye, Ukrayna, Hindistan, İngiltere ve Almanya’da çeşitli resital ve Oda Müziği konserleri verdi.
1999-2003 yılları arasında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın Başkemancılığını, 2003-2006 Bilkent Senfoni Orkestrasının başkemancılığını yaptı.
2006 yılında Ankara Devlet Opera Ve Balesi Orkestrası'nda halen sürdürmekte olduğu konzertmeisterlik görevine başladı. Aynı zamanda 2014 yılında Öğretim Görevlisi olarak Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda göreve başlamıştır.
Diyarbakır’da doğdu. Müzik hayatına ilkokul yıllarında almış olduğu mandolin ve bağlama dersleriyle başladı. 14 yaşındayken merhum Gani Takmaz’dan ud dersleri aldı. Diyarbakır Valilik Korosu ve çeşitli amatör korolarda ud sanatçısı olarak görev yaptı.
1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun açmış olduğu sınavı kazanarak “Ud Sanatçısı” ünvanını aldı. Umuzdaş, Türkiye’de bu ünvanı en genç yaşta kazanan sanatçıdır. 1993 yılında atandığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda iki yıl görev yaptı. TRT bünyesinde gerçekleşen çeşitli radyo ve tv programlarına konuk sanatçı sıfatıyla katılmasının yanı sıra birçok bant kaydına da uduyla refakat etti.
İyi düzeyde performansa sahip olduğu perdesiz gitar, klasik gitar, bas gitar ve bağlamada kullanılan çalgı tekniklerini ud üzerinde de uygulayan sanatçı, ud sazının geleneksel icrasını günümüz tınılarıyla birleştirmeyi amaçlamaktadır. Gitarda yaygın olarak kullanılan arpej tekniğini, bestelemiş olduğu ilk eser olan “Su gibi” isimli bestesinde kullanan Umuzdaş’ın, 2004 yılında bestelediği bu eserin yanı sıra geleneksel melodilere çok seslilik kazandıran çok sayıda saz eseri bulunmaktadır.
2008 yılında Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’na atanan sanatçı bu koro bünyesinde çeşitli konser ve etkinliklerde görev aldı.
2010 yılında kendi özgün bestelerinden oluşan ‘İki Kelime’ isimli CD çalışmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı kanun sanatçısı Ahmet Baran ile birlikte Kültür Bakanlığı yayınlarından sanatseverlerin beğenisine sundu. Bu albüm birçok müzik çevresinden büyük ilgi ve takdir gördü. Bu proje çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışında çeşitli festival,konser,radyo ve televizyon programlarında görev aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavlarda ve çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği görevini üstlendi. Ulusal ve uluslararası festival etkinliklerine katılarak ülkemizi başarıyla temsil eden Umuzdaş, Türk Müziğinin tanıtılmasına önemli katkılarda bulundu. Türk Müziğini ve Ud sazını mümkün olan en üst düzeyde icra etmeyi, tanıtmayı ve sevdirmeyi hedefleyen ve bu bağlamda birçok öğrencisi bulunan Umuzdaş, asli görevinin yanı sıra çeşitli akademik kurumlarda üstlenmiş olduğu eğitsel anlamdaki faaliyetlerini de sürdürmektedir.
1963 Yılında İzmir’de doğdu. Şerif Yüzbaşıpğlu, Onno Tunç, Turan Yükseler gibi bir çok önemli müzik adamıyla çalıştı. Nilüfer, Sezen Aksu, Zerrin Özer, Orhan Gencebay, Müslüm Gürses gibi sanatçıların albüm, sahne çalışmalarında yer aldı. Laço Tayfa grubu ile başta ABD olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde konserler verdi. Albüm çalışmaları yaptı. 1997’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’na girdi. Sanatçı şu anda solo albüm hazırlığı içinde.
1983 yılında Ankara’da doğdu. 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Fagot Bölümünü kazandı. İlk Fagot eğitimine Doç. Orhan Nuri Göktürk ve Günnur Kurt ile başladı. 8. sınıftan itibaren Tahsin Arslan ile devam etti ve onun sınıfından mezun oldu. Eğitimi süresince üstün başarılarından dolayı 1999 ve 2001 yıllarında 2 kez sınıf atladı. 2000 yılında Yamaha’nın yapmış olduğu tahta üflemeliler yarışmasında 2. oldu. Lise yıllarından itibaren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bursa BDSO ve Antalya DSO’nda birçok eserde görev aldı. Fagot ve oda müziği üzerine besteler ve düzenlemeler yapmaya başladı. 2003 yılında okul ikincisi olarak mezun oldu.
2002 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı TÜTAV (Türk Tanıtma Vakfı) ekibinin müzik yönetmenliğini üstlendi. İçlerinde Amerika, Çin Halk Cumhuriyeti ve Singapur’un da bulunduğu 20’ye yakın ülkede ülkemizi temsilen görev aldı.
2005 Yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Yüksek Lisans programına kabul edildi. Bilkent Senfoni Orkestrası’nda sayısız eserde görev aldı. 2007 Haziran ayında Yüksek Lisans programından Yüksek Şeref derecesiyle mezun oldu.
Aynı yılın Kasım ayında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı kazanarak göreve başladı. 2010 yılında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası yönetim kurulu üyesi oldu. 2011 yılında Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Fagot Sanat Dalı Öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2012 yılında ÇDSO Çoksesli Çocuk Korosunun başına getirilen Eray İNAL bu görevlerine devam etmektedir.
2013 Şubat ayında ÇDSO’yla solist olarak konser verdi. Aynı zamanda birçok bestesi ve düzenlemeleri bulunan İnal, 2013 Şubat ayında Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın düzenlemiş olduğu 1.nin seçilmediği Ulusal Beste yarışmasında “Anadolu Rapsodisi” adlı eseriyle 3. oldu. 2015 yılında Kanun Konçertosu bestelemiş ve 10 Nisan 2015’de dünya prömiyeri ÇDSO ve solist Ahmet Baran’ın yorumuyla gerçekleştirilmiştir.
1984 yılında Ankara'da doğdu. Ortaokul yıllarında başlayan ritim hevesi amatör olarak müzik Gruplarıyla çalışmaya dönüştü.
Lise eğitimi bittikten sonra 2001 yılında TRT Ankara Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ve Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Gençlik Korosu'nda ritim çalmaya başladı. Bu kurumlarda solfej, nazariyat ve repertuar çalışmalarına katıldı.
Bir süre sonra TRT Ankara Televizyonu ile Yurttan Sesler Topluluğu'yla bir çok televizyon ve radyo programında yer aldı. Kültür Bakanlığı Devlet Halk Müziği Korolarında görev alarak yurt içi ve yurt dışındaki bir çok festival ve konserlere katıldı, 2003 yılında Devlet Gençlik Halk Dansları Topluluğu'yla bir çok gösteride yer aldı. Ritim Koreografilerini kendisinin düzenlediği "nefes dans ve müzik Topluluğu'yla" ve Kültür Bakanlığı topluluklarıyla Shangay, Endonezya, Singapur, İran, Yunanistan, Azerbaycan,Bosna Hersek,Bulgaristan , Hollanda, Almanya, Ürdün, Belçika , Kıbrıs'ta yer alarak Türkiye'yi müziğimizle temsil eden çalışmalarda bulundu.
Ritim icracılığında modern bir bakış açısı elde etme gayretinde olan Çakır, bendir - sanduka kombinasyonu oluşturarak, kendine has tekniğiyle, yeni müzikal fikirler üretmeye çalıştı.
2004 yılında Atatürk Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümüne girdi. 2009 yılında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi ABD'nda yüksek lisans eğitimine başladı. Üniversitede Doç. Dr. Cengiz Şengül ile çalıştı..
Yrd. Doç Dr Abdurrahman Tarikci yönetmenliğinde bir çok albümde ve proje konserlerinde yer aldı.. TRT 'de "Üçü Bir Yerde, Dem-i Devran, Çerağ, On Muharrem, Bahçe Biziz Gül Bizdedir, Canı Gönül, Bizim Havalarımız, İmece, Ezgileri Yurdumun, El Ele, Telli Turnam, İstekar, Son Mevsim" gibi programlarda görev aldı.
Kültür Bakanlığı sanatçılarından oluşan, kendilerinin kurmuş olduğu "iki kelime" isimli saz müziği grubuyla yurt içinde ve dışında, Akademik kurumlarda konserler verdi. Kültür bakanlığı sanatçılarından oluşan "Türkü Drama" isimli müzik ve gösteri Topluluğu'yla bir çok konser verdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ve TRT kurumlarının yayınlamış olduğu "Ege ve Teke türküleri, Divanlar ve Uzun Havalar, İki Kelime, Diyarbakır Türküleri" isimli cd çalışmalarında yer aldı.
2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun açmış olduğu sınavı 1.likle kazanarak Ritim Sanatçısı olarak göreve başladı..
Çakır halen bu kurumda görevine devam etmekte ve içinde yer aldığı proje ve müzik gruplarıyla konserler vermektedir...