İbrahim Yazıcı’nın yoğun ve çok yönlü şeflik kariyeri 1995 yılında Ankara Devlet Operasında başladı ve kısa sürede Lucerne Senfoni Orkestrası, Brandenburgische Staatorchester, Wuppertal Senfoni Orkestrası, Camareta de France, Ensemble Resonanz Hamburg, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Türkiye’nin belli başlı senfoni orkestralarını, Berlin Philharmonie, Vienna Konzerthaus, Essen Philharmonie, Moscow International Music House, Laeiszhalle Hamburg, Liederhalle Stuttgart, Palais des Beaux Arts Bruxelles, Berlin Konzerthaus, Tel Aviv Performing Arts Center or Seoul Arts Center gibi dünyanın en prestijli konser salonlarında yönetti. 2000 yılında Valencia Puccini Festivali’nde “Suor Angelica” ve “Gianni Schicchi” isimli eserleri yönetti. Nisan 2008’de Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı Moskova’daki International Music House’a getirdi. Europäischer Musik Sommer Berlin, CBS Korea, Bella Pais, Mersin ve Istanbul Uluslararası Müzik Festivalleri’nde yer aldı. 2012’de Fazıl Say’ın “Nazım” Oratoryosu’nun Almanya prömiyerini Wuppertal’de gerçekleştirdi. Bunu Essen ve Frankfurt’ta gerçekleşen çok başarılı temsiller izledi.
Geçtiğimiz sezonda Yazıcı, Köln WDR Senfoni Orkestrasını ilk kez ve Berlin’deki Deutsche Symphonie Orchester’ı yeniden yönetti ve Taipei Senfoni Orkestrası ile ilk defa sahne aldı.
1970 Ankara doğumlu olan İbrahim Yazıcı, Ankara Devlet Konservatuarında piyano, komposizyon ve şeflik okudu ve Yüksek Lisans derecesiyle mezun oldu. Çalışmalarını Conservatoire National de Musique de Perpignan’da sürdürdü ve üç dalda Premier Prix aldı. Buna ilaveten Gilbert Varga ile çalıştı ve çeşitli Avrupa ülkelerinde ustalık sınıflarına katıldı.
Ahmed Adnan Saygun, Fazıl Say, Muammer Sun ve Turgay Erdener gibi Türk bestecilerın birçok eserini CD ve DVD olarak kaydetti.
2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Sanat Teşvik Ödülü ve 2005 yılında İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından " Cavaliere dell’Ordine della Stella d’Italia " şövalyelik unvanıyla onurlandırıldı. 2012 yılında ise Donizetti Yılın Şefi ödülünü aldı.
Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuarı ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Gösteri Sanatları Fakültesi’nde dersler verdi. 1998’den 2007 yılına kadar Devlet Çoksesli Korosu’nun şefliğini yürüttü. Bu toplulukla dünya turneleri gerçekleştirdi, çeşitli prestijli müzik salonlarında konserler yönetti, birçok ödül kazandı, çeşitli kayıtlar yaptı ve çok geniş bir repertuvar hazırlayarak çeşitli milletlerden çok sayıda izleyiciye ulaştı. 2007 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Genel Müzik Direktörü olarak atandı ve bu görevi 2012 yılına kadar sürdürdü. Yazıcı aynı zamanda oda müzisyeni ve solist olarak da sahne almaktadır.
Sanatçı halen Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin şefliğini, Olten Filarmoni Orkestrası’nın müzik direktörlüğünü ve İzmir’de bulunan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin sanat direktörlüğünü yürütmektedir.
1979 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokuldan sonra İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümüne girdi. Salih Bilgin ve Niyazi Sayın’dan "Ney", Erol Sayan ve Doğan Dikmen’den Türk Musıkîsi Solfej ve Nazariyat, Ali Eral’dan Batı Müziği, Erol Aktı’dan Halk müziği dersleri aldı.1996 yılında Çalgı Eğitim Yüksek Bölümüne girdi. 2000 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Türk Müziği Konservatuarlarında, 4 yıllık Lisans Ney Eğitimi Üzerine Bir Öneri" teziyle tamamladı.
Okul yıllarından itibaren yurt içinde ve dışında (Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Belçika, Avusturya, Mısır, Bosna Hersek, Azerbaycan, İsviçre, Umman, Dubai, İtalya) çeşitli topluluklar, orkestralar ve değerli müzisyenlerle birlikte konserler verdi. 1996 yılında Fuat Başar ve Tülay Taslacıoğlu’ndan geleneksel Türk sanatlarından olan "ebru" sanatını öğrenmeye başladı. 1998 yılında Türk Kültürüne Hizmet Vakfı’na bağlı Cafer Ağa Medresesi’nde ney dersleri vermeye başladı. 1999 yılında TRT İstanbul Radyosu’na Ney Sanatçısı olarak girdi. Birçok radyo ve televizyon programında görev aldı.
2001 yılında, sadece TRT’nin arşivinde bulunan, Vahit Anadolu’nun yönetmenliğini yaptığı, Klasik Türk Musıkîsi repertuarının en seçkin eserlerinden oluşan solo bir albüm yaptı. Bu çalışmalarının yanı sıra, yurt içinde ve yurt dışında birçok müzik albümünde sanatçı olarak yer aldı. 2004 yılında T.C Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarında ney öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.
Fazıl Say, Tuluğ Tırpan, Sertap Erener, Trilok Gurtu, Martin Grubinger, Rudiger Oppermann, Angelika Akbar, İhsan Özgen, Önder Foçan, Okay Temiz gibi birçok önemli müzisyen ile çalışmalar yaptı. 2005-2007 yılları arasında, Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu'nda görev aldı.
Fazıl Say’ın ECHO 2013 Jüri Özel Ödülü'nü aldığı “İstanbul Senfonisi“ (Kasım, 2012) adlı albümün kayıdında solist olarak yer aldı.
Halen, Türk kültürüne Hizmet Vakfı ve Haliç Üniversitesi’nde Ney öğretim görevlisi görevlerine devam edip öğrenciler yetiştirmekte, TRT İstanbul Radyosu’nda ve çeşitli müzik topluluklarında icra görevlerini sürdürmekte, kendi grubu olan "Burcu Karadağ Ensemble" ile konserler vermekte, ebru çalışmalarına hocası Ayla Makas ile devam etmekte olan sanatçı bir de erkek çocuk annesidir.
1973 yılında Ankara'da doğan sanatçı, ilk müzik eğitimini Ankara Radyosu'nda ud sanatçısı olan babası Ali Osman Güngör'den, ilk kanun derslerini de Özkan Kayhan'dan aldı.
1990 yılında Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü'nü kazanıp iki yıl eğitim gördükten sonra, buradaki eğitimini yarım bırakarak 1992 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü'ne girdi. Buradaki altı yıllık eğitimi boyunca Demirhan Altuğ'dan ölçü vuruş tekniği ve piyano, Yavuz Özüstün'den Türk musikisi nazariyatı, Nail Yavuzoğlu'ndan armoni, yüksek solfej ve kontrpuan, Prof. Dr. Emin Sabitoğlu'ndan orkestrasyon ve Batı müziği kompozisyonu, Prof. Dr. Mutlu Torun ve Prof. Dr. Selahattin İçli'den Türk musikisi kompozisyonu dersleri aldı. Prof. Dr. Ruhi Ayangil ile kanun tekniği, Prof. Dr. Erol Deran ile Türk musikisi klasik üslup çalıştı.
Yoyo-Ma, Kudsi Erguner, Jordi Saval, Fazıl Say, Goran Bregovic, Okay Temiz, Renaud Garcia Fons, Carolin Carlson, Robert Wilson, Butch Morris gibi dünyaca ünlü isimlerin projelerinde yer almaktadır. Bu projeler kapsamında Berlin Filarmoni Orkestrası, London Filarmoni Orkestrası, NDR Senfoni Orkestrası, WDR Senfoni Orkestrası, Belgrad Senfoni Orkestrası, Moscow Senfoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası gibi orkestralara solist olarak davet edilmiştir. Aynı zamanda "İstanbul Kanatlarımın Altında", "Mustafa" gibi bir çok film, dizi ve belgesel müziklerinde icracı olarak yer almıştır. Ayrıca Fazıl Say’ın ECHO 2013 Jüri Özel Ödülü'nü aldığı “İstanbul Senfonisi“ (Kasım, 2012) adlı albümün kayıdında solist olarak yer aldı.
Kanun icrasında kendine özgü bir teknik ve anlayış yaratan Güngör, hocaları tarafından virtüöz olarak kabul edildi. 1993 yılından günümüze kadar dünyaca ünlü müzisyenlerin konser ve albüm çalışmalarında kanun sanatçısı olarak görev aldı. Halen Haliç Üniversitesi'nde öğretim görevlisi, İstanbul Radyosu'nda da kanun sanatçısı olarak görev yapan sanatçı, TRT müzik kanalı için "Müzik Deyince" ve "Fantastik" adlı programların yapımcısı, hazırlayanı ve sunucusudur. Evli ve bir çocuk babasıdır..
1985 yılında Ankara’da doğdu. 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık Lisesi Vurmalı Çalgılar Bölümü’ne kabul edildi ve Aydın Mecid ile çalışmalarına başladı. 2001 yılında Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası'na katıldı. Ertesi yıl Bilkent Senfoni Orkestrası’nda misafir sanatçı olarak yer almaya başladı.
2003 yılında orta öğretimini başarıyla bitirdi ve lisans eğitimine, kabul edildiği Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Vurmalı Çalgılar Bölümü’nde devam etti. 2004 yılının Haziran ayında Fazıl Say tarafından kurulan Anadolu Gençlik Orkestrası’nda perküsyonist olarak görev alan sanatçı bu orkestra ile yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi. Lisans eğitimini 2007 yılında “Şeref Derecesi” ile tamamlayan Köselerli bu zamana kadar; l'Orchestre National d'Île de France, Moscow Radio Tchaikovsky Symphony Orchestra, Resident Orkest, Züricher Kammerorchester, New Japan Philarmonic, WDR Sinfonieorchester Köln, Hr-Sinfonieorchester, NDR Sinfonieorchester, Stuttgarter Philharmoniker ve Luzerner Sinfonieorchester gibi birçok önemli orkestrayla konserler gerçekleştirdi.
Naïve etiketiyle çıkan “Haremde 1001 Gece“ (Mart, 2009) ve Fazıl Say’ın ECHO 2013 Jüri Özel Ödülü'nü aldığı “İstanbul Senfonisi“ (Kasım, 2012) adlı albümlerin kayıtlarında da solist olarak yer alan Aykut Köselerli, 2013 yılının Mart ayından beri Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde Perküsyonist olarak görev almakta ve dünya prömiyerlerinde yer aldığı, Fazıl Say tarafından bestelenen “Thinking Einstein“ (op.16/Haziran, 2005), “Patara” bale süiti (op.17/Şubat, 2006), “Haremde 1001 Gece” Keman Konçertosu (op.25/Şubat, 2008), “İstanbul” Senfonisi (op.28/Mart, 2010), “Hayyam” Klarinet Konçertosu (op.36/Temmuz, 2011), “Der Panther” (op.37b/Eylül, 2012), Senfoni No.2 “Mezopotamya” (op.38/Haziran, 2012), “Hezarfen” Ney Konçertosu (op.39/Mart, 2012), “Ses” (op.40/Nisan, 2012), Senfoni No.3 “Universe” (op.43/Ekim, 2012), “Sait Faik” (op.51/Haziran, 2014) ve “Hermias - Yunus Sırtındaki Çocuk” (op.53/Temmuz, 2014) adlı eserleri yurt içi ve yurt dışında gerçekleşen konserlerde seslendirmeye devam etmektedir.